Organizace pro zákaz chemických zbraní (OPCW) čelí dlouhodobě nedůvěryhodnosti v rámci mezinárodního skandálu ohledně vyšetřování údajného chemického útoku v syrské Dúmě v dubnu 2018. O celém, problému jsme více psali již v minulosti.

Poslední úniky dokumentů dokládají, že tato důležitá organizace OSN se v reakci na obvinění, že falšovala či znemožňovala seriózní vyšetření tohoto barbarského činu, snažila cíleně za pomoci dalších zřejmě zkorumpovaných publicistů a novinářů zdiskreditovat hlavního svědka – whistleblowera. Ředitel OPCW Fernando Arias například tvrdil, že whistleblower – jihoafrický zbrojní specialista Ian Henderson, nebyl členem vyšetřovacího týmu v syrské Dúmě a všemožnými způsoby se snažil snížit jeho práci v této organizaci či ho osobně zdiskreditovat.

Server The Grayzone však získal korespondenci a další dokumenty, které vedení OPCW usvědčují ze lži. Veškeré důkazy najdete v původním článku zde:

Ukazuje se tedy, že původní důvodná podezření skupiny whistleblowerů, kteří poukazovali na manipulace a falšování důkazů ve prospěch vojenského zásahu západních mocností proti Sýrii, jsou podložená.

Jedná se o obrovské znedůvěryhodnění této mezinárodní organizace, která má sloužit všem státům k ochraně všech členů OSN před útoky chemickými zbraněmi. Místo ochrany míru byla tato organizace zjevně zmanipulována vlivnými členy, především USA a VB, k obhajobě svých vojenských útoků – tedy naprosto pravý opak tomu, k čemu má sloužit. Je to velmi nebezpečné především pro malé zemi jako je ČR, která svoji bezpečnost vkládá do rukou právě podobným mezinárodním organizacím.

(Visited 70 times, 1 visits today)