Zajímavá analýza novinářky Caitlin Johnstone v časopise Medium  o vývoji tzv. aféry Russiagate – tedy snaha prokázat americkému prezidentovi Trumpovi napojení na Rusko a odvolat ho. Více než rok se snaží Demokraté podporovaní částí bezpečnostního a státního aparátu o odvolání (Impeachment) prezidenta – jejich snaha se zdá být marná. Jak píše novinářka, i přes frenetickou snahu spřízněných médií, které vytvářejí dojem, že Donald Trump musí být již každou chvíli odvolán neboť je doslova agent ruských tajných služeb, tak ten není po více než roce o nic blíže Impeachmentu než byl před začátkem aféry.

Pokud se pominou zprávy zaujatých médií a skutečně se analyzují informace zjištěné týmem speciálního vyšetřovatele Muellera, tak zájemce přijde na to, že například největší zatím chycená ryba Manafort sice zřejmě neplatil daně a zneužíval lobbistické peníze ale reálně jeho činnost například na Ukrajině podporovala vliv USA a nikoliv Ruska, jak by vyšetřovatelé a s nimi Demokrati rádi viděli. Podobné to je ve všech dalších případech, kde je většina obviněných vinna nepřiznáním finančních prostředků a ze snahy se z toho lhaním vykroutit, nikoliv ovšem z nějaké práce pro Rusko.

Novinářka se dále ptá, jak dlouho bude celá aféra trvat než se vyčerpá. Na to si dovolujeme zodpovědět, že bude trvat minimálně do voleb ale spíše celé funkční období prezidenta Trumpa.

Více zde:

(Visited 49 times, 1 visits today)