Facebook ohlásil, že bude spolupracovat v boji proti “falešným příspěvkům” a “ovlivňování voleb” v zahraničí s nevládními organizacemi International Republican Institute a National Democratic Institute. Organizace byly založeny v roce 1980 a mají údajně “neformální” vazby na politické strany jejichž jména nesou.

První operaci na “zajištění integrity” zahraničních voleb by měl Facebook a obě organizace zahájit během nadcházejících významných brazilských voleb. Jak bylo oznámeno, bude utvořen speciální “war room” který bude koordinovat informace a bude mazat například příspěvky s falešnými informacemi o volebních výsledcích či jiné informace o průběhu voleb považované za falešné.

Další úkol který bude organizace mít je filtrovat obsah zahraničních příspěvků o amerických volbách. Vedení Facebooku neřeklo více informací, jen že stávající operace během brazilských voleb bude testovací pro implementaci a vylepšení dalších praktik a že již byly zachyceny a odstraněny falešné příspěvky pocházející z Ruska a Íránu.

Více zde:

(Visited 19 times, 1 visits today)