Bývalý šéf CIA a poradce prezidenta Obamy John Brennan vyzval členy amerického bezpečnostního aparátu aby odmítli uposlechnout nařízení současného prezidenta Trumpa. Prezident Trump v pondělí totiž nařídil americkému ministerstvu spravedlnosti aby zveřejnilo v kompletním znění emaily týkající se tzv. vyšetřování ruského ovlivňování voleb od James Comey, Andrew McCabe, Bruce Ohr, Lisa Page a Peter Strzok a zároveň i emaily týkající se případu Carter Page – FISA. V případu Carter Page se jedná o to, že FBI údajně měla nelegálně nasazené agenty v jeho prezidentské kampani v roce 2016 aby mu znemožnili kandidaturu.

Lidé kolem Donalda Trumpa se domnívají, že FBI připravovala plán diskreditace prezidenta Donalda Trump v případě jeho zvolení. Zveřejnění emailů by mělo dokázat, že například speciální agent FBI Peter Strzok a ostatní plánovali za použití státního aparátu, FBI a tajných služeb akce na znemožnění kandidatury Donalda Trumpa a v případě jeho zvolení jeho diskreditaci. Již dříve byly zveřejněny části údajného emailu, kde se agenti domnívají, že Trump nebude zvolen, ale že by to znamenal jejich konec, což nemohou dopustit a odkazují se na nějaký plán, který nazývají, že je jejich “životní pojistkou”.

Je nutno si uvědomit, že v USA probíhá daleko tvrdší politický boj jednotlivých frakcí než jsme zvyklí v Evropě, existuje dokonce několik podezřelých úmrtí, zabití svědků a pod. Veškeré informace, ať již se týkají vyšetřování tzv. ruského ovlivňování voleb či naopak plány tzv. Deep State na diskreditaci Donalda Trumpa, je třeba brát se značnou rezervou, neboť vesměs se z nicotných náznaků a důkazů dělá “zásadní důkaz” a pomocí spřátelených médií se eskaluje a to na obou stranách.

Nicméně stále se rozrůstající aféry, které začaly po prohře demokratické kandidátky Clintonové, ukazují na extrémní odtrženost politických elit od reálných problémů a jejich bezohledný boj o moc. Nejenže tento boj ničí již základní kameny euroamerické civilizace jako je svoboda slova ale nikdo dosud neví kam až politická krize dále bude postupovat.

Více zde:

(Visited 67 times, 1 visits today)