Fanatické cenzurování názorů na sociálních sítích vstoupilo zřejmě do další fáze. Již delší dobu řádí cenzoři na sociálních sítích jako utržení z řetězu, zablokovány, mazány, zpomalovány či nějakým způsobem omezovány jsou milióny účtů. Po několika tzv. pravicových radikálech byly zrušeny nenahraditelné účty různých aktivistů sledujících konflikty po celém světě, dále následovaly účty některých levicových organizací či účty spojované se socialistickými režimy ve Venezuele, popřípadě spojované s Ruskem.
Nyní se zdá, že cenzoři zejména Facebooku dostali nového silného nepřítele. Facebook zablokoval stránky poradce samotného amerického prezidenta a jeho specialisty na sociální sítě Dana Scavina, který sám provozuje několik účtů Bílého domu a samotného prezidenta. Je to poprvé, kdy Facebooková inkvizice zaútočila přímo na amerického prezidenta – do této doby se mu snažila vyhýbat.
Americký prezident Donald Trump nebyl příznivcem Facebooku od samého počátku, sám je velice aktivní pouze na Twitteru. Útok na své okolí ale nese velice nelibě, dle jeho vyjádření se nyní na Facebook zaměří.

Je otázka jak. Americká administrativa dlouhodobě blokovala snahy EU omezit moc sociálních sítí, které jsou povětšinou vlastněny americkými subjekty. Nyní se uvidí, zda sociální sítě o tuto ochranu nepřijdou a zda svoje potlačování svobody slova nezaplatí velmi tvrdě.
Tzv. mezinárodní liberální levice a velká část korporátních médií se dlouhodobě snaží sociální sítě omezit, neboť se domnívají, že pomohly ke zvolení právě Donalda Trumpa, respektive poškozují informační monopol těchto médií a snižují jejich zisky.
Ovšem jak známo, revoluce vždy požírá své děti a je tak jen otázkou času, kdy se tyto snahy o cenzuru veřejného prostoru a omezování svobody slova ve jménu novodobého boje proti rouhání (nic jiného, než varianta středověkého rouhání je tzv. politická nekorektnost a tzv. Hate speach) obrátí proti hlavním propagátorům ze strany liberální levice.

(Visited 116 times, 1 visits today)