Bývalý zástupce ředitele FBI Andrew G. McCabe sděli v rozhovoru, že vrcholní představitelé americké justice a bezpečnostního aparátu zvažovali naverbování “agentů” přímo ve vládě prezidenta Trumpa aby tito “placení agenti” (jinak nelze tuto skutečnost popsat) pomohli s odstavením prezidenta z úřadu. Mezi zvažovanými agenty měl být údajně i viceprezident Mike Pence a americkým bezpečnostním aparátem najatí agenti měli použít 25tý dodatek, kde se hovoří o tom, že prezident není schopen vykonávat úřad.

Prezident Trump reagoval na informace velice zuřivě a ve svém příspěvku na Twitteru to komentoval, že “zdiskreditovaný bývalý zastupující řiditel FBI se snaží vypadat jako nevinný andílek ale přitom byl významnou částí skandálu zkorumpované Hillary a ruského Hoaxu…”. Prezident dále tvrdí, že výrok potvrzuje informace z tzv. úniků kolem Jamese Comeyho, kde je zdokumentováno jak se špičky FBI a tajných služeb domlouvají na tzv. “bezpečnostní pojistce” pro případ zvolení Donalda Trumpa prezidentem, kde mělo jít o jeho zdiskreditování a následné odvolání z úřadu.

Informace zveřejněné dnes dokládají hluboký rozpad amerického politického systému, neboť při nejlepší vůli tyto fakta nelze nazvat jinak, než snahu amerického justičního a bezpečnostního systému nelegálně zasahovat do moci výkonné a použít slova jako “pokus o puč” není též úplně od věci.

Pokusy americké a světové liberální levice o odstranění amerického prezidenta Donalda Trumpa tak mají nedozírné devastující účinky nejen na celosvětovou svobodu slova (díky snaze o cenzuru internetu, který je obviňován, že ke zvolení DT přispěl) ale i na demokracii v USA.

Původní článek na NYT:

(Visited 26 times, 1 visits today)