Demokratická strana se evidentně pokusí použít stejnou taktiku jakou použil pro své vítězství současný americký prezident Donald Trump – tedy přesvědčit voliče že oni ukončí americkou podporu válkám v zahraničí, zejména na Blízkém Východě.

Snahu demokratických zákonodárců ukončit americkou podporu Saúdskoarabské koalice ve válce v Jemenu podpoří i někteří Republikáni. Demokraté hrají zcela jasně na stejnou strunu jako před volbami Donald Trump a využívají skutečnosti, že on své sliby nesplnil ba naopak, některé válečné aktivity v oblasti zvýšil včetně značného navýšení prodeje zbraní.

Je pravděpodobné, že pokud Demokraté vyhrají tzv. midterm volby a získají převahu, zastaví alespoň částečně podporu USA Saúdské Arábii ve válce v Jemenu – v ohrožení je i dodávka tureckých F-35. Situace je paradoxní, protože Demokraté před prezidentskými volbami navazovali díky své kandidátce Clintonové na americké garance vojenské pomoci zejména spojeneckým blízkovýchodním zemím a obdrželi od těchto ropných zemí značné volební příspěvky. Nyní se situace obrací ale ukazuje jenom realitu dnešní politiky nesplněných slibů a podvádění voličů všemi aktéry tzv. klasických politických stran.

Více zde:

(Visited 19 times, 1 visits today)