Korupční aktivity prezidentova syna Huntera Bidena byly dlouhodobě blokovány mainstreamovými médii ve snaze podpořit zvolení levicového prezidenta Joe Bidena a ochránit jeho pověst. Když přesto pronikly informace o jeho korupčních aktivitách, podivných pozicích ve vrcholných orgánech ukrajinských energetických společností či dokonce fotografie a emaily z jeho notebooku, byly médii napojenými na Demokratickou stranu bagatelizovány jako dezinformaci či jejich oblíbené ruské vměšování do amerických voleb.

Za zveřejnění informací z notebooku Huntera Bidena sociální sítě nadržující Demokratické straně jako je například Facebook či Instagram dokonce blokovaly uživatele a cenzurovaly jejich příspěvky. Informace tvrdě po bolševicku cenzurované a postihované se nakonec ukázaly jako pravdivé.

Zdálo by se, že ten tvrdý restriktivní způsob potlačování a cenzurování všech informací zpochybňující čestnost či nezkorumpovanost okolí současného amerického prezidenta Joe Bidena je zcela vytlačí z mezinárodní mediální scény. Jistě zde funguje nejen tvrdá cenzura a útoky proti nositelům informací ale i nám z doby normalizace dobře známá autocenzura novinářů, kteří se z obavy před postihem či jenom před nežádoucí pozorností mocných snaží vyvarovat jakýchkoliv, byť pravdivých ale kontroverzních zpráv o vládnoucím establishmentu.

Velkou výjimku mezi tzv. hlavními médii tvoří levicový zpravodajský server Politico, který jistě nelze ani náhodou zařadit mezi podporovatele exprezidenta Trumpa. Na rozdíl od v minulosti seriózních a investigativních gigantů jako je New York Times či Washington Post, kteří se až úzkostlivě vyhýbají téměř jakékoliv kritice současného levicového prezidenta USA server Politico nebojí vydávat informace o podivných čachrech v nejbližším prezidentově okolí. Jako první z větších médií nejen potvrdili novináři Politico autenticitu informací ze ztraceného notebooku prezidentova syna Huntera, ale v nejnovějším článku poodkrývají další podivnosti.

Ti, co nás sledují vědí, že zejména republikánská média již poukazovala na fakt, že Bílý dům organizuje oficiálním státním návštěvám prohlídku galerie tzv. moderního umění, kde vystavuje a prodává obrazy prezidentův syn Hunter Biden.

Právě Politico se věnuje v nejnovějším článku těmto podivnostem, které se velmi blíží korupčnímu jednání. Obrazy Huntera Bidena již údajně za obrovské částky zakoupili právě někteří z osob na státní návštěvě v Bílém domě, evidentně ve snaze zalíbit se či snad přímo něco získat od současného prezidenta USA. Politiko se pozastavuje nad tím, že Hunter, začínající „umělec“ nabízí obrazy za ceny až půl milionu dolarů, což je hodně i pro renomované malíře. I fakt, že kupci obrazů „nového nadějného“ umělce Huntera jsou utajení naznačuje, že kupci se chtějí pravděpodobně zavděčit prezidentovi USA výměnou za nějaké ústupky, třeba v mezinárodní politice. A podezřelých kroků současného prezidenta USA, které vyvolávají otázky je již nespočet.

Jak píše Politico, v posledních desetiletích členové prezidentovi rodiny, včetně Huntera Bidena, opakovaně vstupovali do pochybných finančních vztahů s lidmi, kteří měli a mají zájem ovlivnit rozhodování jejich mocného příbuzného – včetně přijímání půjček od lobbistů; podnikání u odborových organizací; přijetí práce v bance, která spoléhala na podporu Bidena při schvalování zákona o osobním bankrotu a samozřejmě členství v představenstvu ukrajinské energetické společnosti Burisma, která čelila obviněním z korupce právě v době, kdy tatínek Biden náhodou vedl americké protikorupční programy právě na Ukrajině.

Několik bývalých obchodních partnerů také obvinilo příbuzné Joe Bidena, že se výslovně dovolávají svého politického vlivu na prosazování svých obchodních zájmů, přičemž to obvinění členové rodiny popírali. Od roku 2007 bylo několik obchodních partnerů rodiny Bidenovic dokonce odsouzeno za federální podvody nebo obviněni z korupce, ačkoli z těchto zločinů nebyli nikdy obviněni žádní prezidentské rodiny. Federální orgány vyšetřují možné daňové podvody Huntera Bidena při jeho podnikání v zámoří včetně Číny a FBI vyšetřuje prezidentova bratra Jamese Bidena za machinace v jeho nemocnici. Pro nás je velice zajímavé, že Hunter Biden nejenom zařídil přímé setkání s mocným otcem, ale realizoval business a společný podnik s nám dobře známým poradcem českého prezidenta Zemana a ředitelem skupiny CEFC Jie Ťien-mingem.

Podezření na kriminální delikty rodiny současného prezidenta Joe Bidena je však mnohem více – o některých se dokonce Politico zmiňuje ve svém článku. Možná jsou členové prezidentské rodiny Bidenů jen neobratní podnikatelé, možná však klientelističtí oportunisté ruského střihu, snažící se využít funkce svého příbuzného k maximálnímu obohacení nehledě na zájmy USA. A ve druhém případě je ten největší problém, že velká část nejmocnějších médií slouží spíše k zakrytí těchto deliktů před voliči než k seriózní novinářské práci, která je ale základem fungování demokratických systémů.

Více v originálním článku serveru Politico.

(Visited 201 times, 1 visits today)