Světová média nedávno informovala, že proruští separatisté zabili při bojích na Donbase ukrajinského medika, a to rovnou během uzavřeného míru. Mělo se to stát při evakuaci dalšího zabitého člena v operaci, na kterou prý osobně dohlížel sám ukrajinský prezident. Nyní je již trochu více objasněno, co se tehdy stalo. Obě strany mají zdá se máslo na hlavě a obě strany porušily evidentně válečné konvence (což je ale poměrně pravidelná a běžná situace).

Kamarádi mrtvých bojovníků požádali, aby byly zveřejněné informace a video o tom, co se stalo. Rovněž všechna data, která existují, budou poslána vojenské prokuratuře (ukrajinské) k prošetření. (následující text je přeložen z ukrajinštiny, omluvte prosím určité nepřesnosti).
………………….
Provolání přátel a příbuzných nedávno zabitých ukrajinských rozvědčíků Krasnogruda D. a Žuravela J.

Překvapuje nás množství falešných a zkreslených informací v médiích a sociálních sítích, které ospravedlňuje nejen podvodné činy ruských teroristických gangů, ale také neschopnost velitelů 137 OBMP a 35 OBRMP, kteří jsou přímo odpovědni za úmrtí vojáků VSU.

Na rozdíl od novinářů televizního kanálu 1 + 1 nemá smysl, abychom lhali společnosti obhajobou našich starých přátel! Proto jsme provedli podrobnou analýzu těchto tragických okolností a chceme je zveřejnit pouze na základě skutečností a nesporných důkazů z videa. Neexistuje žádná naděje, že viník bude potrestán, ale příbuzní a společnost musí znát pravdu!

Pravda je šokující, takže nezletilým a lidem se slabou psychikou se nedoporučuje dále číst a sledovat video.

plánek pohybu speciální skupiny

13.07.2020 kolem 08:00 hod. Skupina vyzvědačů 137. OBMP, provádí v oblasti vesnice Zajcevo (Зайцевo) speciální úkol. Prvním šel velitel RV, poručík Krasnogrud D. (volací značka “Mir”), druhý seržant Žuravel J. (volací značka “Yarik”) plus další členové skupiny na krytí akce.

“Mir” nařídí “Yarik” aby zůstal v bezpečné vzdálenosti a vyrazí vpřed po plánované trase. Poté je slyšet první výbuch, který odhodí velitele na vzdálenost více než 4 metry a následně je slyšet další výbuch, který způsobil přistání „Mira“ na jiném úseku poblíž trasy. „Mir“ dokáže říct „Yarik“ do vysílačky, že mu mina utrhla nohu. Ve skutečnosti, kromě nohy, byla utržena i část zad a zraněné břicho, třísla a zadní část lebky. Je nemožné přežít takovéto zranění. (Místo výbuchu velitele, směr nárazové vlny, přítomnost kráteru a tělo velitele byly zaznamenány pomocí dronu a přidány do videa)

“Yarik” je přesvědčen, že byl “Mir” zabit a rozhodl se vrátit zpět na výchozí pozici, aby nahlásil výbuch velitele. Bylo nebezpečné evakuovat tělo bez pomoci, protože místo výbuchu bylo pod palbou.

Během několika minut se velitelé praporu a brigády, velitelé velitelství OTU, OOS a ZSU dozvědí o situaci. Je rozhodnuto dohodnout se s nepřítelem na evakuaci těla prostřednictvím OBSE a SCCC (СОВМЕСТНОМ ЦЕНТРЕ КОНТРОЛЯ И КООРДИНАЦИИ – SPOLEČNÉ CENTRUM PRO KONTROLU A KOORDINACI ). Zatímco jednání pokračovala, náš dron vzlétl a potvrdil přítomnost těla a místo výbuchu.

Dohoda se separatisty byla uzavřena. Další let dronů potvrzuje přítomnost těla. Ve vzduchu je vidět nepřátelský dron, který se vznáší nad skupinou a vše pozoruje. Kolem 14:00 vyrazí na evakuaci skupina 8 lidí (dispečerů, sapérů, zástupců SCCC). Yarik jde první, protože je jediný, kdo znal cestu k tělu velitele RV.

A tady jsou skutečnosti, které se velení snaží zakrýt před veřejností:

1. Evakuační skupina byla ozbrojená. Šest z osmi členů je ozbrojeno, jen dva členové SCCC jdou beze zbraní.
2. Pouze čtyři z osmi měli bílý potah přilby s nápisem „SCCC“ a na neprůstřelných vestách. Měl je „Yarik“, jeden ze sapérů, kteří ho následovali, a poslední dva ze skupiny, zástupci „SCCC“.
3. Od výbuchu velitele RV uplynulo přibližně 5 hodin. Okupanti (separatisté) mohli vzít vysílačku, kterou měl, ale celá skupina stále komunikuje s vysílačkami na stejném kódování jako vysílačka oběti.

Skupina dorazí k tělu velitele. “Yarik” je první, kdo se přiblížil. Ve vzdálenosti 7-8 metrů od těla se z keřů ozve výkřik „Co to … kdo tady je?“ a je zahájena střelba z ručních palných zbraní ze tří směrů. “Yarik” dostává ránu do levé nohy nad kolenem a padá na zem.

Nikdo neví co se děje a zbytek skupiny ustoupí a informuje velení, že Yarik zemřel.

Návodčí slyšící střelbu, zvedne drona a letí na místo evakuace. Najděte zraněné téměř okamžitě. “Yarik” byl blízko místa, kde byl střelen. Video z dronu jasně ukazuje, že zraněný muž je blízko těla velitele. Proto je jakákoli spekulace nepřítele, že evakuační skupina nebyla na místě, kde bylo tělo, pouze lež. Dron také zaznamenal bílou vestu a helmu s nápisem SCCC na zraněném.

„Yarik“ měl lékárničku a na nohou nezávisle upevnil dva obvazy. Jeden pod slabinou, druhý pod kolenem. To vše bylo zaznamenáno dronem. Pilot hlásí vše velení a poté se zformuje další skupina, která má evakuovat zraněné.

Tentokrát skupina jde s lékařem ale již bez jakýchkoliv „mírových“ identifikačních značek. Stále používají ty samé vysílačky. Režim rádiového mlčení neustále narušuje velitel, který se příliš často komunikuje s týmem a poté předává informace telefonem vyššímu velení. Nejen to, medik s sebou bere svůj smartphone, akční kameru (která nahrává vše, co se děje téměř od začátku) a osobní dokumenty. Závažná chyba, která stála obrovské množství utajovaných informací!

Evakuační tým a zranění si jdou naproti, aby se setkali. Zpočátku se „Yarik“ snaží postavit na nohy, a dokonce chvíli s úspěchem. Ujde kolem 50 metrů a opírá se o kulomet. Pak začne znovu střelba „Yarik“ je nucen vrhnout se na zem a plazit se k našim pozicím. “Yarik” se plazil asi 250 metrů, aniž by odhodil kulomet. Jeho levá noha je zakrvácená krví, ale NEVZDÁVÁ SE !!!

Mezitím se zdravotník přiblížil zraněnému muži na vzdálenost asi 30 metrů, možná dokonce viděl zraněného muže, protože video ukázalo, že Yarik hleděl směrem k zdravotníkovi a mával rukou. Nepřítel vystřelí a “Yarik” je nucen sestoupit do houští, aby se schoval před ostřelováním. Zdravotník se také schovává před ostřelováním ve stejné houštině, ale začne panikařit a běží … šlápne na minu a umírá na místě. (trasu medika zaznamenalo video – výbuch není na videu vidět ale na dokumentu z DNR je z něho záznam).

Poté, z nepřátelských pozic, dorazí do oblasti detonace medika dva granáty RPG-7. Vůdce evakuační skupiny je zraněn a plazí se k východu.

Prezident Ukrajiny se ujímá velení záchranné operace, ale nic se neděje. Existuje tým, ale nikdo nedal cíl. To znamená, že palebné prostředky jsou připraveny k práci, ale neví, kam mají střílet!

Během druhé akci na evakuaci za zraněných jedna ze skupin kryje oblast ale velení praporu není orientováno v oblasti a není schopno zorganizovat krytí pro své lidi!

V období od odpoledne 13.07.2020 do 18.07.2020 včetně nebyly v oblasti, kde byl zraněný člověk naposledy viděn, žádné pokusy o ostřelování a záchranu! Pouze pilot dronu se téměř nepřetržitě snažil najít zraněné. Roští, do kterého zraněný muž ustoupil, je ale příliš husté. Nepomohl ani robot s termokamerou. Poté se nepřítel volně pohybuje po celé oblasti nikoho. Klidně shromažďují těla našich obětí a odebírají trofeje. Žádné ostřelování z obou stran, úplné ticho!

Podle lékařského vyšetření zemřel seržant Žuravel J., který byl zraněn přibližně v 14:00 dne 13.07.2020, z důvodu nedostatku krve v období od 14.07.2020 do 16.07.2020. To znamená, že zraněný muž čekal na pomoc, krvácející v roští 1 až 4 dny.

Pokud jde o informace o dvou skupinách zvláštních sil, které dorazily k praporu KSP a byly připraveny kdykoli vyzvednout zraněné. Informace jsou potvrzeny ze tří spolehlivých zdrojů. Skupiny skutečně dorazily na místo a čekaly na rozkaz!

Celá událost naznačuje, jakou formou se vyvíjí konflikt na východní Ukrajině. Místo otevřeného střetu nastupují diverzní a záškodnická komanda a zřejmě velká plocha bude i po ukončení války někdy v budoucnosti velmi nebezpečná, z důvodu zaminování. Dále se ukazuje, že prohlášení státních představitelů včetně různých mírových dohod mají notně daleko od lokálních jednotek, které provozují svůj denní boj bez ohledu na nějaké dohody a smlouvy.

(Visited 175 times, 1 visits today)