Vývoj na americké volební scéně nabírá obrátek. Poté co ultralevicový kandidát Demokratů na prezidenta Bernie Sanders vyhrál nominační klání v několika státech, korporativní klika v Demokratické straně znejistěla. Již v lednu, kdy nebylo ještě známo, kdo a jak získá preferencí, nezávislá investigativní novinářka s odkazem na vysoce postavený zdroj v Demokratické straně napsala, že skupina znepokojených stranických špiček plánuje dezinformační a diskreditační kampaň proti Sandersovi s cílem představit ho jako ruského agenta.

„20. ledna 2020 ve 20:20 hodin. PDT Obdržela jsem informace ze spolehlivého zdroje, “napsala Oskolkoffová. “Tato osoba měla toho večera kontakt s vysoce postavenými členy Demokratické strany kteří jsou zároveň přidruženými členy Demokratického národního výboru (DNC), ti uvedli, že nyní byl vybrán Biden jako kandidát za Demokratickou stranu s Warrenovou jako VP. Řekli také, že je připraven plán na diskreditaci Bernieho jako ruského agenta. “

Nyní těsně před „Super Úterým“ vidíme, jak další kandidáti s velkou šancí na vítězství (Pete Buttigieg a Amy Klobuchar) nyní ukončují svojí kandidaturu a společně s dalšími otevřeně vzývají Bidena. Taktéž den před Super Tuesday vrcholí štvavá kampaň proti Sandersovi, například The Daily Beast jehož korporátní vlastník IAC má mezi členy správní rady Chelsea Clintonovou vydává článek „Kreml stále miluje Bernieho protože mají rádi Trumpa“ kde je tvrdě označen Sanders jako nástroj Moskvy.

 Použití tzv. „ruské stopy“ v prezidentských volbách předpovídal již novinář Max Blumenthal v roce 2017 kdy řekl pro Fox: „Tato ruská hysterie bude politickým establishmentem přetvořena a znovu využita aby zaútočila na levici a na levicové politiky typu Bernie Sanderse, kteří prosazují ukončení politiky trvalých válek a zastavení korporativního využívání volného obchodu – budou vykresleni médii jako ruské loutky. Takže toto je velmi nebezpečné a lidé, kteří jsou levicově progresivní a věří na tyto teorie, ti musí pochopit, jaké budou dlouhodobé důsledky tohoto cynického příběhu.

Takže nyní vidíme, že se věci vyvíjejí přesně tak, jak někteří předpovídali. Vidíme jasného vítěze nominačního klání vykresleného jako nástroj Vladimíra Putina, doprovázeného záplavou op-ed a nátlakových článků korporátních médií požadujících, aby se všichni ostatní kandidáti Demokratů postavili pouze za bývalého viceprezidenta v Super Úterý.

Ovšem problém pro Bidena není údajně jen jeho ukrajinská anabáze, kde bylo již znovu obnoveno kriminální vyšetřování jeho syna. Ale mnoho pozorovatelů se domnívá, že bývalý viceprezident trpí nějakou formou stařecké demence.

Jeho demokratičtí fandové se však snaží jeho zdravotní indispozici zlehčit poukazováním na neschopnost Donalda Trumpa, s tím, že Biden „se jistě obklopí schopnými lidmi, kteří jeho zdravotní problémy zmírní“.

Ať je to jakkoliv, jedno je každopádně zřejmé, že vítěz americké prezidentské nominace za Demokratickou stranu již byl vybrán a vše ostatní je již jen divadlo pro běžné lidi v režii korporátních médií.

(Visited 116 times, 1 visits today)