Připomeňme si, že dle dříve přísně tajného dokumentu uniklého ze Saúdskoarabského ministerstva vnitra omilostnilo v roce 2012 království Saúdské Arábie přes 1200 trestanců odsouzených na smrt za drogové delikty, vraždy a znásilnění pod podmínkou, že podstoupí vojenský výcvik a půjdou bojovat za “Džihád” do Sýrie proti vládě Bašára Assada.

Trestanci převážně ze zemí jako například Jemen, Palestina, Sýrie, Súdán, Pákistán, Egypt, Irák a jiných obdrželi od Saúdského Královstí milost, výzbroj, výcvik a byli odeslání do Sýrie bojovat na straně tzv. rebelů v občanské válce. Jejich rodiny pak dostávali měsíční plat. Naprostá většina těchto trestanců pak skončila v teroristických džihádistických skupinách jako je Al Kaida či Islámský stát.

Je nutno si uvědomit, že vše zřejmě přímo organizovala CIA pod vedením Obamovy administrativy. Počet samotných Saúdů například v Islámském státě byl oproti občanům jiných zemí v poměru na počet obyvatel poměrně malý, ale oproti jiným zastávali Saúdové velitelské a vedoucí místa.

(Visited 297 times, 1 visits today)