Včerejší teroristický útok v severní Sýrii ve městě Al Bab, které je pod kontrolou tureckých okupačních jednotek a jejich spojenců vyvolal velkým počtem obětí (dle SOHR více než 20) pozornost mezinárodních médií včetně těch českých. Například Český rozhlas neváhal již včera převzít informace z tureckých zdrojů – tedy zdrojů ze státu, kde jsou momentálně ve vězení stovky novinářů, že za útokem stojí tzv. jednotky YPG/PKK, neboli Kurdové.

Dnes již londýnská exilová organizace monitorující dění v Sýrii SOHR oznámila, že pravděpodobným pachatelem tohoto teroristického útoku je člověk z blízkého okolí A. Y., který byl známým členem lokálních jednotek IS a po vstupu tureckých jednotek vstoupil do protureckých jednotek FSA divize Hamza.

Turecké dezinformační média taktéž vypouštějí Fake News o tom, že dnešní masové demonstrace obyvatelstva na tomto syrském území obsazeném Tureckem jsou proti YPG teroru, byť lokální obyvatelstvo protestuje zejména proti teroru Tureckem podporovaných jednotek FSA. Zajímavé je všimnout si, že turecká média již také tvrdí, že území, které těžce turecká armáda se ztrátou minimálně 10 tanků Leopard 2 dobyla na IS bylo dle nich “osvobozeno od YPG/PKK teroristů”.

Při protestech místního obyvatelstva, které džihádistické jednotky FSA v tureckém žoldu brutálně potlačily, byl dle SOHR zastřelen jeden člověk a mnoho zraněno.

SOHR zdokumentovala již několik členů IS v řadách protureckých džihádistů. Naposledy byl jeden člen IS v řadách opět FSA Divize Hamza zatčen za rozsáhlé krádeže v Tureckem nově okupované oblasti Ras Al-Ayn na severu Sýrie. Bývalý člen IS dle SOHR utekl v roce 2016 z oblasti Palmýra do Turecka, odkud opakovaně vydíral místní obyvatele pod výhrůžkou únosy či zabití příbuzných.

Na celém případu teroristického útoku ve městě Al Bab provedeném bývalým členem IS a FSA je zejména ostudné, jak nejen česká média slepě přebírají informace státních médií totalitního státu a vyvolávají tak nenávist vůči Kurdům a slouží tím ve své hlouposti k vyvolání další genocidy syrského obyvatelstva.

(Visited 123 times, 1 visits today)