Opravdu si myslíte, že ruské tajné služby chtějí ovládnout americké volby skrze jednu blonďatou agentku a její členství v NRA? Jak píše The Ron Paul Institut je velmi neobvyklé, že na základě zákona Foreign Agents Registration Act z roku1938 je někdo zatčen a ještě k tomu držen na samotce s nemožností složení kauce a o to více pokud je to mladá zahraniční studentka. Je opravdu těžké si představit, že by někdo mohl považovat největší americkou asociaci na obranu práv držitelů zbraní (NRA) jako legitimní zpravodajský cíl.

Jak se dále píše v článku, někdo by mohl uzavřít diskuzi o celém případu Butina s tím, že se jedná jen o něco více než projev antiruské hysterie která zachvátila Spojené státy po prohře Hillary Clintonové ve volbách v roce 2016 ale to by bylo nefér vůči “slušným” agentům FBI kteří v případě narazili na podezřelé převody peněz a emaily které můžou naznačovat kriminální pozadí. Ovšem celý případ postrádá dva klíčové body, zejména chybí motiv a zcela je nepřítomna skutečnost nějakých špiónských či alespoň utajených operací které by měly jakéhokoliv souzeného agenta provázet.

Ze všeho vyplývá jedno, pokud jste nyní v USA Rus a jste chyceni při kontaktu s kýmkoliv alespoň trochu významnějším či vlivnějším můžete se potencionálně dostat do velkých problémů neboť se o vás začne zajímat FBI a jste považování za potencionálně nebezpeční. Jakmile se zjistí cokoliv podezřelého ve vašem životě budete zatčeni a uvězněni s cílem poslat vzkaz do Moskvy.

The Ron Paul Institut uzavírá – je paradoxní že fungování klasického soudního systému známého ze SSSR se nyní stalo základními prvky fungování systému v USA.

 

(Visited 41 times, 1 visits today)