Velká Británie prosila velice silně trumpovu administrativu aby nezveřejnila dokumenty o vyšetřování tzv. ruského ovlivňování voleb. Podle New York Times Británie vyjádřila “hluboké obavy”, že by zveřejnění těchto dokumentů, které nařídil americký prezident Donald Trump mohlo vrhnout “špatné” světlo na roli Velké Británie v celé aféře.

V dokumentech jsou údajně záznamy rozhovorů mezi bývalým britským špiónem a členem MI6 Christopherem Steelem a členy amerických bezpečnostních orgánů. Christopher Steele je údajně ten, který na základě objednávky vysokých činitelů republikánské a následně i demokratické strany vytvořil soukromou zprávu, která má dokládat spiknutí mezi okruhem spolupracovníků vytvářejících prezidentskou kampaň Donalda Trumpa a vládou RF v průběhu volebního cyklu v r 2016. Zveřejňované dokumenty kterých se britská vláda obává by měly přinést více informací o zapojení britské bezpečnostní komunity do akce na diskreditaci Donalda Trumpa. Britská vláda se taktéž zřejmě obává, že pokud se informace zveřejní, může být nařčena z pokusu z ovlivnění americké volební kampaně.

Celá akce se zveřejněním citlivých dokumentů je evidentně součástí obrany prezidenta Trumpa a jeho taktikou, neboť již oznámil, že částečně ze svého záměru zveřejnit dokumenty bez úprav v plném znění ustupuje.

Plný text zde:

(Visited 35 times, 1 visits today)