Ruský ministr obrany armádní generál Sergej Šojgu dnes na tiskové konferenci oznámil opatření, které podle žádosti prezidenta Ruské federace budou přijaty jako reakci na sestřelení ruského letadla IL-20 u pobřeží Sýrie během izraelského náletu:

“Do dvou týdnů dodáme Sýrii první moderní komplexy PVO systému S-300, které jsou schopny zachytit veškeré ohrožení syrského vzdušného prostoru a značně zvýší syrskou protiletadlovou kapacitu……

..zdůrazňuji, že v roce 2013, na žádost izraelské strany, jsme pozastavili dodávky komplexu S-300 do Sýrie, který již byl připraven k lodní dopravě a na vojáci na něm cvičili. Změnilo se to. A ne naší vinou…..

Za druhé: dodáme nejmodernější automatizovaný systém řízení protivzdušné obrany, který má zatím ve výbavě pouze ruská armáda….systém zajistí propojení všech stávajících i budoucích syrských komplexů PVO na systémy sledování provozu a včasného varování před možnými útoky….hlavním cílem bude identifikace ruských a spojeneckých prostředků…

Za třetí: v oblasti Sýrie a jejich pobřežních vodách bude aktivován systém rušení družicových navigačních systémů, palubních radarů a dalších elektronických vojenských systémů který má zabezpečit, že nedojde k další aktivitě horkých hlav – pokud ano, budeme reagovat dle potřeby….. ”

Záznam projevu zde:

(Visited 150 times, 1 visits today)