Protiteroristická jednotka kurdských sil YPG zajala významného velitele IS a šéfa jeho rozvědky. Prominentní žoldnéř, který sloužil v IS pod jménem Abu Karam, po svém výslechu dal rozhovor agentuře ANHA a objasnil vztahy IS a Turecka.

Žoldák Abu Karam se narodil v roce 1984 v palestinském pásmu Gaza a hned v mládí se přidal k místní odnoži Al Kaidy skupině Jund Ansar Allah. Po té co kontrolu nad pásmem Gazy převzal Hamás byl Abu Karam zatčen a uvězněn, protože místní Al Kaida odmítla prohlásit věrnost velení Hamásu. Na základě dohod byl po několika letech propuštěn a za pomoci svých přátel odjíždí do libyjského města Benghází, které je pod nadvládou IS ke kterému se přidává aby pracoval jako zpravodajec. <span title=”He remains in Libya for a year and is appointed as a prominent Amir by support of IS and he participated in the battles fought byIS mercenaries.

“> Abu Karam zůstává v Libyi jeden rok a díky své aktivitě si získává důvěru Emíra a je mu nabídnuta vedoucí pozice v IS v Sýrii. 

<span title=”Abu Karam crossing to Syria with the help of the Turkish national security "MIT"

“>Abu Karam odjíždí k IS do Sýrie za pomoci turecké tajné služby MIT. V Turecku je mu státními orgány vystaven falešný pas na jméno <span title=”He remains in Libya for a year and is appointed as a prominent Amir by support of IS and he participated in the battles fought byIS mercenaries.

“>Abu Karam a za asistence turecké tajné služby přešel do Sýrie přes přechod Bab al-Salama a jak sám tvrdí, každý den s vědomím tureckých orgánů zde přecházelo mnoho členů IS. V Sýrii byl uvítán a hoštěn skupinami Jabhit al-Nusra a Ahrar al-Sham a s těmito skupinami se zúčastnil obsazení syrského města Aleppa a následně sloužil pro IS jako šéf bezpečnosti města Al Bab, které bylo v rukou IS.

Jak Abu Karam tvrdí, IS věnoval velkou pozornost Palestincům, zejména mladíkům z pásma Gazy a vytvořil pro ně speciální skupinu Abu Nour al-Maqdisi ve které se cvičili pro služby v IS. Následně IS poslal Abu Karama do města Rakka aby se podílel na založení zpravodajské služby a vojenské jednotky nazvané “Jaish al-Sadiak”. IS si vysoce cenil Abu Karama kvůli jeho zkušenostem v palestinské válce. <span title=”A month before the launch of the liberation campaign by the Syrian Democratic Forces SDF, he leaves from al-Raqqa city and heads to al-Mayadin city .

“>Měsíc před zahájením osvobozenecké kampaně syrských demokratických sil SDF odchází z města al-Raqqa a míří do města al-Mayadin.

Abu Karam dále říká: “Když jsem se vydal do Sýrie, viděl jsem jak Turecko pomáhalo IS a všichni teroristé světa projížděli do Sýrie přes turecké území, Istambulské letiště a  Antioch přeměnili na základnu pro vysílání teroristů do Sýrie. Hranice byla otevřena jak pro teroristy tak pro zásobování municí a logistiku. Turecko nasadilo své zpravodajské skupiny v Sýrii a prostřednictvím žoldnéřských gangů se snažilo vykořisťovat a ničit Sýrii. Turecko pomáhá nyní IS přivézt své rodiny do Turecka a znovu organizují další útoky v tomto regionu. <span title=”In addition, Turkey sends ammunition to terrorist gangs in Syria under pretext that it sends aid to civilians. "

“>Turecko kromě toho posílá munici teroristickým gangům v Sýrii pod záminkou, že dodává pomoc civilistům. “

“Turecko připravuje v táborech děti a sebevražedné atentátníky, učí je, jak se vyhodit do vzduchu až je Turecko vycvičí a pošle do Evropy s pomocí turecké zpravodajské služby,” řekl Karam. “Zejména do zemí, které bojují proti IS, jako je Francie, Amerika a Británie. <span title=”"

“>”

Celý text zde:

(Visited 48 times, 1 visits today)