Ruská státní televize tvrdí, že výsledky vyšetřování pravých identit příslušníků ruské vojenské rozvědky GRU Alexandra Petrova a Ruslana Boširova je zfalšované. GRU prý vůbec neexistuje a tváře které použil server Bellingcat k identifikaci pravého jména plukovníka GRU Anatolije Čepigy nesouhlasí.

Spíše možná jde ale o varování, neboť televize zároveň zdůraznila, že osobní spisy agentů a pracovníků FSB jsou přísně tajné a jejich zveřejnění je vlastizrada. Dle některých informací FSB právě freneticky pátrá, kde má krtka který poskytl západním médiím informace.

Ovšem Bellingcat tvrdí, že na identitu plukovníka Anatolije Čepigy přišel jednoduchým pátráním. Jejich ruští spolupracovníci jim sdělili, že nejlepší škola která vychovává důstojníky FSB je “Dálněvýchodní vojenská akademie”. Pak již jen identifikovali absolventy odpovídajícího věku, stáhli dostupné fotografie z oslav a ocenění které nechali projet SW na srovnání tváří a z toho vypadl právě Čepiga.

Mezitím ovšem britský list DailyMail kontaktoval obyvatele vesnice, kde údajný Skripalův travič vyrůstal a ti potvrdili identitu podezřelého. Jeho rodiče údajně syna poznali, matka prý plakala a on sám prý dostal přidělen čtyřpokojový byt v Moskvě.

(Visited 38 times, 1 visits today)